
Саджанці смородини чорної Ледар - середня, крупноплідна, невибаглива
55 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- +380 (50) 038-75-66Владислав
- +380 (63) 201-21-55Олена
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 15-30-00-0020
Назва | Чорна смородина Лєдар | |
Термін дозрівання | середній | |
Забарвлення | чорна | |
Смак | кисло-сладкий | |
Ягода, м | 1,9-4 | |
Вік саджанця | дворічний | |
Розмір посадкового матеріалу |
|
|
Упаковка | Прикрита коренева система (ПКС) |
Сорт середньопізнього терміну дозрівання, отриманий у ВНДІ селекції плодових культур від схрещування сортів Бредторп і Минай Шмірьов. Автори: Т. П. Огольцова, З. Д. Князєв, Л. В. Баянова. У 1995р. включень до Держреєстру сортів, допущених до використання по Північно-Західному, Центральному, Південному та Східному регіону
Кущ потужний, сильнорослий, середньораскідістий, густий. Зростаючі погони товсті, зелені, блискучі. Здерев'янілі погони сірі, зі світло-коричневим відтінком до верхівки, не опушені, блискучі, товсті, рівномірно стоншують догори, міжвузля довгі. Бруньки великі, розово-фіолетові, асиметричні, конусоподібні з гострою верхівкою, відхилені від втечі. Верхівкова брунька вільна, форма листового рубця округло-клиноподібна або клиноподібна.
Лист п'ятилопатевий, великий, зелений, слабозморшкуватий, гладкий, злегка блискучі. Середня лопати більша за бічні, з додатковими виступами, широкотрикутна. Бічні лопаті короткі, гострі, кут між їх жилками гострий чи прямий. Верхні сторони бічних лопатей лежать на одній прямій або під гострим кутом до центральної жилки, нижні скошені до основи. Вирізи між лопатями глибокі, гострі. Базальні лопаті добре виражені, жилки їх спрямовані до верхівки листка або розпростерті. Підстава з відкритою, широкою, середньою глибиною виїмкою. Зубці дрібні, пилчасті, широкі, черешок довгий, товстий, пофарбований, неопушений.
Квітки середні, дзвонові, чашолистки червонуваті, злегка загнуті вниз. Кисті довгі (до 8,0 см), звисаючі, вісь середня, черешок опушень, довгий.
Ягоди великі (2,1 г), округлі, чорні, з коричневим відтінком, одномірні, смак сладкий (4,8 бала), освіжаючий. Чашка округла, дрібна або середня, напіввідкрита, плодоніжка середньої длини, злегка вигнута. Хімічний склад: розчинні сухі речовини - 13,7%, сума Цукрів -8,8%, титруєма кислотність - 2,8%, аскорбінова кислота - 117,4 мг/100 г, антоціані - 115,4 мг/100 г, лейкоантоціані - 321,0 мг/100 г, катехіні -237,9 мг/100 г, сума Р-активних речовин – 674,3 мг/100 р.
Сорт зимостійкий, з доброю самоплідністю (43%), стійкий до антракнозу, септоріозу та махровості, сприйнятливий до мучнистої роси, середньостійкий до стовпчастої іржі та ниркового кліщева. Придатний до механізованого збирання врожаю, середня врожайність 6,6 т/га (0,9 кг/кущ).
Переваги сорту: пізній рядок досягання, десертий смак ягід, стійкість до антракнозу, септоріозу та махровості, технологічність.
Недоліки сорти: неодночасне досягання ягід, сприйнятливість до мучнистої роси, нестабільна врожайність.




саме ми? #02









працюємо? #03




- Ціна: 55 ₴