Кошик
1737 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Rassadnik
+380 (97) 507-21-24
Тетяна
+380 (50) 038-75-66
Владислав
+380 (63) 201-21-55
Олена
Кошик

Фільтри

Діапазон цін, ₴
Наявність
Виробник

Саджанці чорної смородини

Чорна смородина – дуже смачна, і до того ж корисна ягода. Завдяки своїм незвичайним властивостям, чорну смородину вживає не тільки в кулінарії, але і в медицині. Її можна їсти не тільки на десерт, але і в якості профілактики різних захворювань.

Чорна смородина та її лікувальні властивості та протипоказання були відомі ще давнім слов'янам. Ця рослина здавна дуже популярно серед населення.

Багатющий вітамінно-мінеральний склад цих чудових ягід допомагає в розвитку дитячого організму і підтримує здоров'я дорослого. 

Вітамін А - організм отримує при засвоєнні пігментів, фарб ягоди смородини в чорний колір. Цей вітамін дуже важливий для підвищення імунітету і для оптимального клітинного обміну. Пігмент каротин (провітамін А) уповільнює старіння, підтримує гостроту зору, є протиотрутою від радіаційного опромінення та шкідливої дії тютюну.

Вітамін Е - народна медицина приписує йому омолоджуючу дію і здатність зупинити розвиток катаракти. 

Рутин – вітамін Р- підвищує еластичність судин і захищає їх від ламкості, що попереджає і уповільнює розвиток атеросклерозу. 

Крім того, таке поєднання вітамінів оздоровлює печінка, надниркові залози, покращує виділення жовчі.

Вітаміни B1, B2, B5, B6 - надзвичайно корисні для судин мозку голови. Вони беруть участь у синтезуванні організмом білків і жирів і обміні азотистих сполук. Якщо є хоча б по невеликій жменьці чорної смородини досить регулярно, нормалізується робота серця і нервової системи, поліпшується пам'ять і розумові здібності, кмітливість, чому сприяють іони калію і інші мінеральні елементи.

Аскорбінова кислота - вітамін С - який не втрачається навіть при заморожування ягід, здатний зупинити авітаміноз. Плоди чорної смородини незамінний засіб при простудних, інфекційних захворюваннях різної природи. 

Пектини – пов'язують і прибирають з організму отрути, холестерин і іони важких металів, таких, як кобальт, свинець, ртуть і стронцій, тому смородина так корисна при різноманітних отруєннях та інтоксикаціях.

Адже ці дивовижні плоди ще багаті марганцем, фосфором, залізом, магнієм, кальцієм.

Листя смородини за лікувальними властивостями не поступаються ягодам. Вони також багаті фітонцидами, ефірами, дубильними речовинами, в них міститься багато вітаміну С та інших корисних речовин. Смородинові листя володіють жарознижуючим, дезінфікуючу, тонізуючу, сечогінну властивість. У вигляді відварів застосовуються для лікування:

  • застуди;
  • порушення травлення, діарея;
  • патологій нирок та сечовидільної системи.

Відвар листя рекомендується пити для зміцнення організму, особливо це актуально для людей похилого віку і ослаблених дітей. Такі напої, підвищують тонус, заповнюють недолік вітамінів.

 Чорна смородина – не тільки народний лікар, здатний відновити сили організму після перенесених захворювань і підвищити імунітет, але і дуже смачна ягода. 

Бажаємо приємного апетиту!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner