Кошик
1777 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Rassadnik
+380 (97) 507-21-24
Тетяна
+380 (50) 038-75-66
Владислав
+380 (63) 201-21-55
Олена
Кошик

Фільтри

Діапазон цін, ₴

Саджанці червоної смородини

Напевно, немає ні одного дачної ділянки, де б не зустрівся кущ червоної смородини. Грона ягід, які грають в променях сонця, як дорогоцінні камені, ароматний і дуже кисла на смак.

По поживним і лікувальним властивостям смородина – одна з найцінніших ягідних культур. Але так як в ній міститься багато кислоти, її рідко використовують у свіжому вигляді.

Перші ягоди смородини починають збирати наприкінці червня, тривалість сезону триває майже все літо. Червона смородина відмінно себе почуває на гілках, набираючись соковитості і стиглості.

Як вибирати червону смородину

Купуючи червону смородину вибирайте цільні, сухі ягоди, без запаху бродіння. Ця ягода не зберігається довго, але відмінно зберігає всі свої корисні властивості при заморожуванні.

Чим корисна червона смородина

Для серця і обміну речовин

  • В червоній смородині дуже багато заліза, яке так необхідно судинах, а ще калію, який благотворно впливає на серце і виводить з організму зайву рідину, не дозволяючи з'являтися набряків і мішків під очима. 
  • Вона провокує виведення з організму надлишків солей.
  • Діє як жовчогінний, жарознижувальний та протизапальний засіб.
  • Завдяки високому вмісту пектинів, виводить з організму холестерин.

Для травлення

  • Червона смородина пробуджує апетит і сприяє засвоюваності тваринного білка.
  • Також вона збільшує перистальтику кишечника.

Проте, незважаючи на великий спектр корисних властивостей, існують протипоказання до вживання червоної смородини: сік із червоної смородини протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при гострих гастритах і гепатитах, а також при зниженому згортанні крові, у тому числі при гемофілії.

Як вживати червону смородину

Червона смородина знайшла широке застосування в гастрономії. З неї готують соуси до м'ясних і рибних страв, варять желе, мармелади, додають у смузі і печуть ароматнейшие пироги. Готують чудові морси, варять компоти і киселі. Ще червону смородину заморожують, для того, щоб і в холодну пору року отримувати від цієї чудової ягоди всі її корисні властивості. 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner