Кошик
1729 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Rassadnik
+380 (97) 507-21-24
Тетяна
+380 (50) 038-75-66
Владислав
+380 (63) 201-21-55
Олена
Кошик

Фільтри

Саджанці каштану їстівного

Каштан їстівний свіжий – це плід дерева з родини букових, що росте в субтропічних і помірних широтах нашої півкулі. Особливо багато їстівних каштанів у Греції та на Балканах. А в наших широтах більше поширений декоративний кінський каштан, вживати який в їжу не можна, т. к. він отруйний.

В розрізі каштан їстівний виглядає як щільний м'ясистий горішок блідо-жовтого або кремового кольору. Дикі їстівні каштани зазвичай містять в одній оболонці кілька невеликих горішків, а культивовані – тільки один, але великий.

Корисні властивості свіжого їстівного каштана досить різноманітні. На відміну від інших горіхів він містить дуже мало жирів, а тому ідеальний для вегетаріанської дієти. Крім того, свіжі плоди каштана багаті білками і вуглеводами (крохмаль, цукру), а також вітамінами і природними ферментами рослинного походження. У невызревших каштанах підвищений вміст вітаміну С (близько 1500 мг), а у стиглих – вітаміну К.

Крім плодів, корисними властивостями володіє листя каштана їстівного, а також інші частини древа, в достатку містять глікозиди, пектини та дубильні речовини (до 10%-16%), здатні швидко зупиняти кровотечі і загоювати рани.

Свіжий їстівний каштан володіє приємним солодкуватим смаком, завдяки чому його з успіхом використовують в кулінарії. Плоди можна просто їсти, як горіхи, а можна їх приготувати, обсмаживши на сковорідці або запекши на вогнищі або в духовці. Вийде цікавий гарнір до м'ясних страв. При цьому смажений або печений каштан цілком може бути і самостійною стравою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner