Кошик
1737 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення і повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Rassadnik
+380 (97) 507-21-24
Тетяна
+380 (50) 038-75-66
Владислав
+380 (63) 201-21-55
Олена
Кошик

Фільтри

Діапазон цін, ₴
Наявність
Виробник

Саджанці інжиру 1-річного

 

Що таке інжир і як він виглядає
Інжир – плід субтропічного фігового дерева. Іноді його називають "винною ягодою". Коли плід перезріває, у ньому починається бродіння, також характерне і для створення вина, – звідси і така цікава назва.

Однак інжир – це не ягода, не фрукт і не овоч. Правильно називати його супліддям. Воно утворюється, коли квітки фіги запилюються і перетворюються на соковиті їстівні плоди.

Найчастіше зустрічається два сорти інжиру: фіолетовий – середньосолодкий з твердою шкіркою – та зелений – з тонкою шкіркою та більш насиченим солодким смаком.

Історія інжиру та звідки він до нас приїжджає
Інжир почали вирощувати на землях Аравійського півострова, а пізніше завезли до Середземномор'я та Близького Сходу. Рослина невибаглива, але все ж таки їй потрібно багато сонця, тому в нашу країну її поставляють з Абхазії, Узбекистану, Вірменії та Китаю.

Чим корисний інжир
Інжир вважається дуже корисним плодом, але за рахунок чого? Свіжі плоди багаті на поживні речовини, один невеликий свіжий інжир (40 грам) містить:

Калорії: 30 ккал
Білок: 0,3 г
Жири: 0,1 г
Вуглеводи: 8 г
Клітковина: 1 г
Мідь: 3% *
Магній: 2%
Калій: 2%
Рибофлавін: 2%
Тіамін: 2%
Вітамін B6: 3%
Вітамін К: 2%
Через наявність цукру на плодах калорійність інжиру порівняно висока. Але якщо вживати його в невеликих кількостях як перекус або доповнення до головного прийому їжі, то він принесе тільки користь організму. Денна порція інжиру – це 80-100 г свіжого (2-3 шт) або 30-40 г сушеного (3-4 шт).
Було проведено різні дослідження користь інжиру для організму. Поки що їх недостатньо, щоб робити остаточні висновки, але ми можемо поділитися результатами деяких:

Інжир давно використовується як домашня альтернатива засобам для лікування запорів. Він містить клітковину, яка може сприяти поліпшенню здоров'я шлунково-кишкового тракту, пом'якшуючи і збільшуючи обсяг випорожнень і виступаючи як пребіотик або джерело їжі для здорових бактерій, що населяють кишечник. Дослідження за участю людей із синдромом подразненого кишечника показало, що при вживанні чотирьох плодів інжиру двічі на день спостерігається значне зменшення симптомів, включаючи біль, здуття живота та запори.
Вживання інжиру також сприятливо впливає на кров'яний тиск та рівень холестерину, що сприяє покращенню стану серцево-судинної системи та зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Вважається, що інжир може впливати на зростання ракових клітин. В ході досліджень «в пробірці» з'ясувалося, що листя інжиру і латекс, що міститься в них, виявляють активність проти раку товстої кишки, молочної залози, шийки матки і печінки.
Інжир може благотворно впливати на шкіру, особливо у людей з дерматитом або з сухістю і свербінням. Дослідження

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner